Case: Kompensation på 75.631 kr. skaffet ved forlig til lejlighed på Østerbro

af Alex | Udgivet april 2, 2019

Ved denne sag fra December 2018, hjalp vi en lejer bosat på Østerbro i en 48 kvm’ers lejlighed med at få nedsat sin månedlige husleje fra 11.800 kr., således at lejeren modtog en kompensation på 75.631 kr.

Processen

Sagen startede med at vores eksperter kigger på lejekontrakten, og de faktiske omstændigheder for sagen (årlig kvadratmeterpris, lejemålets stand osv.). Herefter når de frem til en indledende vurdering af sagens chancer. I det pågældende tilfælde mente vores eksperter at der var en rigtig god chance for at lejeren betalte en for høj husleje, og at der var en markant kompensation at komme efter.

Dernæst indgik vi i dialog med lejeren for at sikre os at de var sikre på at de ville gå videre med sagen. I denne forbindelse var lejeren nervøs for muligheden for at udlejeren blot ville smide lejeren ud ovenpå denne sag. Her beroligede vores eksperter lejeren, og forklarede at det er imod loven for en udlejer, at smide en lejer ud på baggrund af en sådan sag.

Herefter påbegyndte vores eksperter forberedelsen af sagen, så den kunne blive sendt til Huslejenævnet. Imidlertid har vi ført en dialog med udlejeren vedrørende et forlig, således at lejeren kunne få nedsat huslejen og få sin kompensation så hurtigt som muligt. Dette gør vi ofte i sager, da forlig kan føre til en hurtigere og mere smertefri løsning. Dog sørger vi for at være i tæt dialog med lejeren under denne process, så vi sikre os at deres ønsker bliver æret i en sådan forhandling.

Resultatet

Resultatet blev et forlig på 75.631 kr., der efter Rent Guide har fratrukket sit gebyr på 30%, gik ind på lejerens konto, kun 3 måneder efter sagen først var blevet oprettet på vores hjemmeside.

Skal vi håndtere din sag?

Opret din sag gennem vores sagsformular eller kontakt os på info@rentguide.dk eller via vores Facebook side!