Ofte stillede spørgsmål

Her er et overblik over de mest almindeligt stillet spørgsmål vi modtager, samt de svar vi typisk giver.

Hvilke type sager tager I jer af?

Vi er kaldt Rent Guide fordi, vi hjælper folk med at sænke deres husleje. Hvis du mener, du betaler for meget i husleje for din lejlighed/værelse, vil vi med glæde tage et kig på din sag. Hvis det viser sig, at du rent faktisk betaler for meget, sørger vi for at tage din sag til Huslejenævnet, så vi kan få din husleje reduceret samt tilbagebetalt overbetalt husleje.

Hvilke oplysninger har I brug for fra mig for at evaluere min sag?

Vi skal bruge en kopi af din lejekontrakt, for at kunne vurdere din sag. Hvis du ikke har din kontrakt på dig, eller hvis du vil vide mere, inden du uploader den, kan du starte med at udfylde de grundlæggende oplysninger om din lejlighed gennem vores form for at få et estimat på potentialet i din sag. Vi igangsætter ikke noget, før vi har din endelige bekræftelse så tøv ikke med at indsende dine oplysninger.

Kan min udlejer smide mig ud, hvis jeg starter en sag?

Nej. Det er ikke lovligt for en udlejer at smide en lejer ud, bare fordi en lejer starter en sag. Vi kan dog ikke garantere, at din udlejer overholder reglerne, og du bør derfor tage højde for denne risiko, inden du starter en sag. For mere information om disse regler læs vores blog Kan din udlejer bare smide dig ud, hvis han har lyst? Læs her hvorfor ikke.

Kan min udlejer beholde mit depositum, hvis jeg starter en sag?

Nej. Din udlejer skal have en retsgyldigt grund til at beholde noget eller hele dit depositum. Vi vil altid inkludere eventuelle uenigheder om dit depositum i sagen.

Er min sag for gammel?

Hvis du har boet i din lejlighed i mere end et år, kan du ikke modtage kompensation for den periode, du har boet der. Vi kan dog stadig starte en sag baseret på din overbetalte leje for det indeværende år, men vi råder altid folk til at starte deres sag før, de har boet i deres lejlighed i mere end et år, så de kan få den højest mulige kompensation.

Kan min lejlighed være for ny?

Hvis bygningen du bor i er bygget efter d. 31. december 1991, er det svært at fastslå en retfærdig husleje. Dette skyldes at den danske regering dengang havde et ønske om flere byggeprojekter i København, men entreprenører klagede over, at lejereglerne for lejligheder var for strenge. Regeringen besluttede derfor at fjerne de gamle regler for bygninger bygget efter 1991 for at gøre det muligt for udlejere at opkræve en husleje der afspejlede “markedet”. Det betyder desværre, at de næsten kan opkræve den leje de ønsker.

Hvor lang tid tager en sag typisk?

Dette varierer meget, og afhænger udelukkende af den konkrete sag.

Hvad kan jeg forvente at få tilbagebetalt?

Når vi tager din sag til Huslejenævnet, kan du forvente at få al din overbetalte leje tilbage. Derudover kan du også forvente at få din fremtidige leje sænket til det rimelige beløb. Alt dette med de mindst mulige problemer.

Skal jeg gøre noget, mens sagen behandles?

Nej. Når vi tager din sag, tager vi os af alle juridiske forhold og kontakt med Huslejenævnet, din udlejer og din udlejers advokater.

Hvad sker der, hvis min udlejer vinder sagen?

Vi har ikke tabt nogen sager endnu, og det har vi ikke tænkt os at ændre på. I det usandsynlige tilfælde at din udlejer vinder sagen, vil han/hun blot have ret til at bibeholde den samme leje. I sådan et tilfælde opkræver vi selvfølgelig ikke nogen betaling. Det er kun, hvis vi vinder din sag, at vi beder om 30 procent af kompensationen.

Fandt du ikke dit spørgsmål?

Kontakt os gerne på info@rentguide.com eller gennem vores kontaktformular