Sådan beregner du en rimelig husleje med vores huslejeberegner

af Lasse Regin Nielsen | Udgivet juni 4, 2019

Hvad en rimelig husleje er, er noget de fleste lejere har inde i deres overvejelser, når de skal finde en lejebolig. Det er fuldt forståeligt, at du som lejer vil betale en rimelig husleje for dit lejemål, men ikke mere end det.

Statistikken viser, at omkring 100.000 lejere i Danmark betaler for meget i husleje. Faktisk ved fleste lejere ikke, hvorfor huslejen bliver fastsat, som den gør. Huslejen fremgår jo bare af lejekontrakten, ikke sandt?

Når din husleje bliver bestemt, så afhænger den af mange faktorer, derunder lejemålets størrelse og beliggenhed samt ejendommens alder. Det er her, du som lejer skal passe på, at din husleje ikke også afhænger af, at din udlejer gerne vil have lidt ekstra at leve sødt for og på din bekostning!

Hvad der er en rimelig husleje for dit lejemål, er på ingen måde et nemt spørgsmål at få et svar på. Lige indtil nu altså! For Rent Guide har nemlig lavet en huslejeberegner, som kan hjælpe dig til at finde ud af, om du betaler for meget i husleje!

Beregn den rimelige husleje med Rent Guides huslejeberegner

Skal du beregne, hvad den rimelige husleje er for dit lejemål, så kan du nemt gøre det her på Rent Guides hjemmeside med vores simple huslejeberegner. Derved kan du få en klar idé om, hvorvidt du betaler en rimelig husleje eller ej.

Huslejeberegneren er god at bruge, hvis du står overfor at skulle underskrive din lejekontrakt. Derved kan du hurtigt checke, om huslejen er rimelig. Det kan også være, at du har boet i din lejebolig noget tid og først nu er blevet opmærksom på, at din husleje kan være blevet sat for højt.

I begge situationer anbefaler vi, at du benytter dig af Rent Guides gratis huslejeberegner. Det tager dig kun et par minutter at beregne, hvad en rimelig husleje bør være for dit lejemål. Det ville være ærgerligt at betale for meget!

Når vi beregner din husleje, gør vi det blandt andet ud fra dine indtastede oplysning om lejemålets størrelse og beliggenhed. Disse faktorer har nemlig stor betydning for din huslejes størrelse. Vi beregner også din rimelige husleje ud fra, om der er tale om et værelse eller en lejlighed samt hvor gammel ejendommen er. 

Sådan beregner vi din husleje

Når vi beregner din husleje, så ser vi på, hvordan lejen er bestemt. Din husleje kan være fastsat efter reglerne for:

  • Omkostningsbestemt husleje
  • Det lejedes værdi
  • Reglerne for markedsleje

Hvilke regler fastsættelsen af dine rimelige husleje er underlagt er yderst komplicerede. Reglerne afhænger blandt andet af, om dit lejemål ligger i en såkaldt reguleret eller ureguleret kommune.

Når man taler om omkostningsbestemt husleje, så betyder det, at lejen bestemmes ud fra de omkostninger, som udlejeren har i lejligheden plus et mindre servicetillæg. Når Rent Guide beregner din omkostningsbestemte husleje, så ser vi først efter, om lejemålet ligger i en kommune med eller uden boligregulering. Hvis dit lejemål ligger i en reguleret kommune, så kigger vi efter, om ejendommen er opført før 31. december 1991. Vi er naturligvis opmærksomme på undtagelserne fra disse regler, som når der eksempelvis er tale om småejendomme og fremleje.

Hvis dine indtastede informationer viser, at dit lejemål ligger i en ureguleret kommune, så skal din husleje beregnes efter det lejedes værdi. I denne situation skal din leje typisk beregnes ud fra niveauet af huslejen for lignende lejemål i området. Derved kommer din husleje til at afspejle det gennemsnitlige niveau for lejemål i området. Dette niveau fastsættes blandt andet efter lejemålets størrelse, beliggenhed, stand, faciliteter og inventar.

Kan din husleje ikke beregnes eller bestemmes ud fra det lejedes værdi eller reglerne for omkostningsbestemt husleje, så skal lejen bestemmes efter reglerne for markedsleje. Under disse regler kan udlejeren selv fastsætte huslejen under forudsætning af, at det er en rimelig husleje.

Hvis din huslejeberegning viser, at du betaler for meget i forhold til, hvad huslejen bør være, så bør du kontakte Rent Guide. Vi er eksperter i at få din overbetalte husleje igen.

Sådan hjælper Rent Guide dig til at få en rimelig husleje

Når du har udfyldt felterne i Rent Guides huslejeberegner og fundet ud af, at du ikke betaler en rimelig husleje, så bør du fremsende alle dine relevante dokumenter til os.

Du kan sender os dine dokumenter og oplysninger om dine lejeforhold. Derved kan vi hurtigt vurdere, om du har en stærk sag eller ej. Hvis du vælger, at vi går videre med sagen, så du kan få en rimelig husleje, så skal du blot give os grønt lys.

Vi tager kontakt til din udlejer og udlejerens advokater. Vi fører sagen for dig i Huslejenævnet. Når du får hjælp af Rent Guide til at få din leje nedsat, så du får en rimelig husleje, så slipper du for at gøre det selv. Du har godt nok mulighed for selv at køre din sag hos Huslejenævnet, men dette kan være meget besværligt. Reglerne for fastsættelsen af en rimelig husleje er nemlig yderst komplekse! Du kan bare læne dig tilbage, mens vi fører sagen for dig. 

Sådan hjælper Rent Guide dig til at få dine penge igen

Processen kan opsummeres således:

  • Du beregner din rimelige husleje med vores huslejeberegner
  • Du opdager her, at huslejen er for høj. Brandærgerligt!
  • Kontakt Rent Guide og fremsend dine dokumenter
  • Opret en profil på Rent Guide til at følge dit sagsforløb hos os
  • Du skriver under på, at vi kan gå i gang med at få dine penge igen
  • Du læner dig tilbage og lader os gøre arbejdet
  • Du modtager dine penge fratrukket vores gebyr på 30%

Fordi vi hos Rent Guide er eksperter i Lejeloven, så kender vi også alt til lovens paragraffer. Vi kender alt til den gældende praksis på området. Vi er også vant til at tage snakken med både udlejere og udlejerens advokater. For nogle lejere kan det være det hele værd ikke at skulle bruge tid på paragraffer og advokater! Nogle udlejere benytter sig nemlig af store advokatfirmaer til at køre deres sager for sig – også overfor dig som lejer.

Når du får hjælp fra Rent Guide, så er det faktisk ret nemt for dig at få din overbetalte leje igen. Du betaler os kun, hvis vi vinder sagen for dig. Derved får du alle dine overbetalte penge igen fratrukket vores gebyr på 30%. Samtidig kan du naturligvis også forvente at få en mere rimelig husleje fremover.

Kontakt os helt uforpligtende i dag og hør, hvordan Rent Guide kan hjælpe dig med at få dine penge igen!

Relaterede indlæg

Case: Kompensation på 85.541 kr. skaffet til lejer bosat på Frederiksberg Ved denne sag afsluttet i Oktober 2018, hjalp vi en lejer bosat på Frederiksberg i en 61 kvm'ers lejlighed med at få nedsat sin månedlige husleje fra 13.500 kr. til 8.000 kr., således at lejeren modtog en kompensation på 85.541 kr. Processen P...
Sådan finder du ud af, om du betaler for meget Vi har lavet en kort guide til, hvordan du udfylder vores online beregner. Her kan du læse, hvordan du sikrer dig en tilbagebetaling for det, du har betalt for meget i husleje, og hvordan du starter din sag hos Rent Guide. Det er hurtigt klaret, men...