Sådan finder du ud af, om du betaler for meget

af Frederik Reichstein | Udgivet september 11, 2018

Vi har lavet en kort guide til, hvordan du udfylder vores online beregner. Her kan du læse, hvordan du sikrer dig en tilbagebetaling for det, du har betalt for meget i husleje, og hvordan du starter din sag hos Rent Guide. Det er hurtigt klaret, men kan spare dig for MANGE penge.

FØRSTE SKRIDT

På forsiden af www.rentguide.dk bliver du mødt af beregneren med det samme. Det første du skal gøre, er at vælge om lejemålet, du vil have vurderet, er en hel lejlighed eller et værelse. Tryk på den knap, der passer til lejemålet.

Når du har valgt, om du vil have en lejlighed eller et værelse vurderet, skal du indtaste adresse, kvadratmeter, husleje og indflytningsdato.

Når du begynder at skrive din adresse, kan du vælge ud fra den drop-down-menu, der dukker op, og vælge korrekt nummer, etage og dør.

Når du har udfyldt adressen, vil kvadratmeter-tallet for det meste udfylde sig selv. Hvis ikke, skal du skrive, hvor mange kvadratmeter din lejlighed eller dit værelse er angivet til at være på din lejekontrakt.

Derefter skal du skrive, hvor meget du betaler i husleje. For at vi kan give en så præcis beregning som muligt, skal du skrive din månedlige husleje uden forbrug (internet, tv osv.)

Endelig skal du vælge, hvornår dit lejemål startede. Her skal du vælge den dato, der er angivet som indflytningsdato på din lejekontrakt. Hvis din kontrakt er tidsbegrænset, skal du også vælge, hvornår dit lejemål udløber. Er der ingen tidsbegrænsning, hakker du bare af ved ‘Ingen tidsbegrænsning’.

Når alt er udfyldt, trykker du på ‘Beregn kompensation’!

ANDET SKRIDT

Når du har trykket dig videre fra forsiden, laver beregneren en hurtig vurdering, om der er potentiale for en sag, der kan nedsætte din husleje. Hvis det bliver vurderet, at du kan spare penge eller få en kompensation, bliver du bedt om at udfylde en smule ekstra information.

Først skal du vælge, hvilken stand din lejlighed er i – nedslidt, standard eller nyrenoveret. Derudover skal du markere om lejligheden eller værelset er møbleret af udlejer, og om bygningen du bor i er bygget efter år 1991 – det vil også ofte blive udfyldt automatisk.

Endelig skal du udfylde dit navn og email og trykke ‘Gennemse min sag’.

SIDSTE SKRIDT

Herefter bliver du først bedt om at oprette et password til din profil. Når du har gjort dette, bliver du sendt videre til din sagsstatusside, hvor du kan følge processen i din sag og få opdateringer, hver gang der sker noget nyt. Her kan du også udfylde de informationer og underskrive de dokumenter, vi mangler for at kunne starte din sag.

Det er også her du løbende kan være i kontakt med os via den chatfunktion, der er på din sagsstatusside.

LÆN DIG TILBAGE

Når alt er udfyldt, og alle dokumenter er modtaget, kan du læne dig tilbage, mens vi håndterer din sag og al kommunikation mellem Huslejenævnet, udlejer og udlejers advokat.

Hele processen sker, uden at du skal have penge op ad lommen – lige gyldigt om vi vinder eller taber sagen. Når sagen er vundet, overfører vi kompensationen til dig, minus de 30 % vi tager for at køre sagen. Al nedsættelse af husleje, du får i fremtiden, rører vi ikke ved – det kan du nyde helt selv!

SPØRGSMÅL?

Hvis du er i tvivl om noget i forhold til udfyldelsen af din sag, er du altid velkommen til at skrive til os. Det kan både være via chatfunktionen på din sagsstatusside eller på mail tilinfo@rentguide.dk.


Relaterede indlæg

5 ting du bør vide, når du lejer en lejlighed i Danmark At starte et liv i et nyt land er aldrig let, og Danmark er ikke en undtagelse (overhovedet!). Der er mange ting, der er naturlige for folk der har boet hele deres liv og har venner og familie, der kan hjælpe dem med hverdagsproblemer, som det bedst...
Kan udlejer smide dig ud af din lejlighed bare fordi han har lyst? Få svaret her Hvis du er ligesom de fleste af vores kunder, er du nok lidt usikker på at starte en sag en sag for at sænke din husleje. “Hvad hvis min udlejer bliver sur?” - “Hvad hvis han smider mig ud?” Disse er retfærdige spørgsmål! Derfor har vi skrevet en li...
Case: Kompensation på 13.740 kr til 50 kvm på Frederiksberg I dette tilfælde fra februar 2017 hjalp vi en britisk statsborger ved at få hans kompensation fra udlejeren. Lejligheden blev lejet ud gennem vores kundes arbejdsgiver. Det var en 50 m2 lejlighed og vores kunde havde betalt omkring 8.000 kr per...
Case: Kompensation på 75.631 kr. skaffet ved forlig til lejlighed på Østerbro Ved denne sag fra December 2018, hjalp vi en lejer bosat på Østerbro i en 48 kvm'ers lejlighed med at få nedsat sin månedlige husleje fra 11.800 kr., således at lejeren modtog en kompensation på 75.631 kr. Processen Sagen startede med at vores...