Sådan hjælper LLO dig, som bor i lejebolig

Hvis du bor i lejebolig, så bør du kende til Lejernes Landsorganisation (LLO). Dette er nemlig en uafhængig og landsdækkende organisation, som varetager dine interesser som boliglejer.

LLO informerer dig om dine rettigheder. Mange lejere kender slet ikke deres rettigheder i tilstrækkelig grad. Lejernes Landsorganisation søger at samle al faglig viden på lejeboligområdet til gavn for boliglejerne og giver dig svar på dine spørgsmål.

Det kan være, at du har lejet en bolig med skimmelsvamp. Det kan være, at du er usikker på de juridiske implikationer af lejeloven. Hvordan skal du forholde dig i de forskellige situationer?

Når du er medlem af LLO, står du aldrig alene. Du kan altid finde hjælp til lige netop den udfordrende situation, som du står i som boliglejer. Dette gælder uanset, om du bor i almen eller privat lejebolig. Bor du i andelsbolig eller ungdomsbolig, så kan du også få hjælp hos LLO.

Hvis du har betalt for meget i husleje, så kan LLO hjælpe dig. Dog giver Rent Guide dig flere fordele end LLO, når huslejen har været for høj. Det kan du læse mere om forneden.

LLO hjælper med udfordringerne, når du lejer din bolig

LLO kan hjælpe dig med praktisk taget alle de udfordringer, som kan opstå, når du lejer din bolig.

Har du brug for at få din nye lejebolig synet og checket efter i sømmene, før du underskriver lejekontrakten? LLO yder konsulenthjælp til dette. Stemmer vand- eller varmeregnskabet ikke? Få gode råd hos LLO. Ønsker du at fremleje din lejede bolig, men er usikker på hvordan du skal gribe det hele an? Tænk LLO.

På LLO’s hjemmeside kan du finde:

 • Blogopslag omkring ændringer i lejelovgivningen
 • Tips til opmærksomhedspunkter i lejekontrakter
 • Nyt om ændringer i lejelovgivningen
 • Gode råd til når du skal flytte
 • Tips til skatter og boligregistrering
 • Hjælp til juridisk bistand

Lejernes Landsorganisation er også et sted på nettet, hvor du kan komme i kontakt med folk i samme situation som dig. Derved kan du få hjælp fra andre lejere til at håndtere de udfordringer, som kan opstå, når du lejer din bolig.

Hvis du har betalt for meget i husleje, så er Rent Guide bedst til at hjælpe dig med at få din overbetalte husleje igen.

LLO er i alle landets større byer – fra Hovedstaden til Næstved

Lejernes Landsorganisation er repræsenteret i de fleste af landets større byer. Du kan derfor finde LLO kontorer i Hovedstaden såvel som i Næstved. Hvis du vælger at blive medlem, så har du altid mulighed for at tage en snak med en kvalificeret konsulent i dit nærområde.

Her er det værd at være opmærksom på, at lokalafdelingerne er selvstændige, og at du derfor kan forvente forskelle i kontingenterne mellem hver afdeling. Således kan du forvente forskellige gebyrer mellem Lejernes Landsorganisation i Odense og LLO i Randers.

Du kan altid læse mere om medlemsskabet på hjemmesiderne for de enkelte byer, som du finder ved at tilgå LLO’s hjemmeside.

At organisationen er repræsenteret i de fleste større byer har den klare fordel, at du er sikret rådgivning, som tager afsæt i forholdene i dit lokalområde. Din lokale afdeling af LLO kan altid være behjælpelig, hvis du for eksempel har spørgsmål til fastsættelsen af huslejen i dit område. Du kan også læse om reglerne for husleje på Rent Guide.

Når du er medlem af LLO, får du et stærkt fællesskab på nettet

Når du bliver medlem af LLO, får du adgang til et stort og aktivt medlemsforum på internettet. Hvis du oplever udfordringer med din udlejer eller din lejebolig, kan du altid skrive om situationen i medlemsforummet. Der vil altid være medlemmer og konsulenter, som kan give dig et brugbart svar eller et konkret råd.

Du får også adgang til et stort udvalg af tekster, der beskriver de love og regler, som gælder for dig som boliglejer – og alt sammen i et letforståeligt sprog.

Prisen på et medlemskab er samtidig lav, så det altid vil være en fordel for dig at være medlem. For langt de fleste mennesker er et medlemsskab på basisniveau nok. Herved har du adgang til forummet, og du er sikret begrænset rådgivning. Du slipper for at betale for ydelser og rådgivning, som du ikke har brug for.

Hvis en situation opstår, hvor du får brug for mere hjælp, så kan du nemt skifte til et dyrere medlemskab, som indeholder disse ydelser. Det kunne for eksempel være, hvis du skal føre retssag mod din udlejer og har brug for assistance. Hvis du vil føre en sag mod din udlejer, fordi din husleje har været for høj, så er det en fordel for dig at få Rent Guide til at gøre det.

Beregn din rimelige husleje hos Rent Guide

”Hvor meget skal jeg maksimalt betale i husleje?” Dette er et vigtigt spørgsmål, som alle lejere stiller sig selv.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget din husleje reelt bør ligge på om måneden, så er det fuldt forståeligt. Reglerne for fastsættelse af huslejen er nemlig ret svære at gennemskue for de fleste. 

LLO kan typisk være behjælpelig med at vurdere, hvad en rimelig husleje er for den type bolig, du lejer. Hos Rent Guide kan du endda hurtigt og nemt beregne, hvor meget du maksimalt bør betale i husleje i dit område. 

Som udgangspunkt afhænger fastsættelsen af din husleje af faktorer som:

 • Bygningens alder
 • Boligens beliggenhed
 • Lejeboligens type (hus, lejlighed, værelse)
 • Størrelsen
 • Antallet af boliger i bygningen
 • Antallet af erhvervslejemål i bygningen
 • Lovgivningen på området

Det er bestemt ikke nemt at gennemskue for de fleste lejere, og derfor er der også en helt reel risiko for, at du som lejer ender med at betale for meget.

Hvis din husleje har været for høj, er Rent Guide din bedste ven

Hvis du finder ud af, at du har betalt for meget i husleje gennem flere år, så er der råd at finde. Du kan vælge at få LLO til at hjælpe dig, men det vil altid være mere fordelagtigt at få Rent Guide til at hjælpe dig.

LLO kan i nogle tilfælde føre en sag for dig i fogedretten i et forsøg på at få noget af din husleje eller dit depositum tilbage fra din udlejer. Dette er sjældent billigt for dig som lejer. Selv hvis du får medhold i retten og får penge tilbage, så skal du stadig betale et gebyr til LLO for at føre sagen for dig. Du skal også betale for din advokat. At hyre en advokat er ikke billigt! Du kan risikere at skulle betale sagens omkostninger uden at vinde den.

Hos Rent Guide mener vi, at tilbagebetaling af for høj husleje kan gøres bedre og nemmere endnu. Hos Rent Guide synes vi heller ikke, at du skal udsættes for det besvær, det er, at få tilkendt tilbagebetaling af din husleje. At løse dine problemer med for høj husleje er lige præcis det, som vi hos Rent Guide er specialister i!

Når du får Rent Guide til at føre sagen for dig, så betaler du ikke noget som helst. Du betaler kun noget, hvis vi vinder sagen for dig. Du skal derfor slet ikke bruge tid på at føre sagen selv eller tale med advokater og sætte dig ind i alle reglerne. Det er vi nemlig rigtigt gode til at gøre for dig!

Hvis du har betalt for meget i husleje, kan du med hjælp fra Rent Guide nemt få dine penge igen. Dette gælder, selv hvis du ikke har været medlem af LLO. Hos Rent Guide er vi nemlig eksperter i at hive dine penge hjem igen.

Selvom LLO er din bedste ven til at håndtere langt de fleste udfordringer, du kan komme ud for som boliglejer, så er det Rent Guide, der er din bedste ven, når du skal have tilbagebetalt en for høj husleje!